Γάμος, Ιδέες Γάμου, Συμβουλές Γάμου

11 Ιδέες για τη διάταξη των τραπεζιών στη γαμήλια δεξίωση

11 Ιδέες για τη διάταξη των τραπεζιών στη γαμήλια δεξίωση

Οργανώστε τη διάταξη των τραπεζιών της γαμήλιας δεξίωσης με τέτοιο τρόπο, ώστε να πετύχετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε. Σπιτική και cosy ατμόσφαιρα στο χαμηλό φωτισμό των κεριών, ή ανοιχτό, εξωστρεφές γλέντι με χορούς – το lovetale.gr βρίσκεται εδώ για να βομβαρδίσει με ιδέες!

1. Γαμήλιο δείπνο σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Εάν η λίστα των καλεσμένων σας συμπληρώνεται αποκλειστικά από μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους, επιλέξτε μία άνετη και κοντινή διαρρύθμιση τραπεζιών ώστε να βγάλετε αυτό το σπιτικό αέρα του κλασικού οικογενειακού δείπνου.

 

2. Τετραγωνισμένη διάταξη.
Επιλέξτε τετράγωνα τραπέζια των 9 με 12 θέσεων, χρησιμοποιώντας μία γεωμετρική καθαρή στοίχιση. Έτσι, οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να συζητούν μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται να φωνάζουν.

 

3. Κλασική διάταξη μεγάλης δεξίωσης.
Ανακαλέστε στη μνήμη σας τα μεγάλα δείπνα αποφοίτησης ή τα κλασικά γλέντια γάμου. Η επικοινωνία των καλεσμένων μπορεί να γίνει ευκολότερη με αυτό το σύστημα των αντικριστών πλατών.

 

4. Υπερυψωμένη πλατφόρμα.
Τοποθετείστε το επίσημο τραπέζι των οικογενειών του ζεύγους σε μία μικρή εξέδρα, έτσι ώστε τα βλέμματα όλων των καλεσμένων να μπορούν να εστιάσουν σε εσάς. Θα διευκολύνετε την οπτική επικοινωνία σας με τους καλεσμένους σας, ενώ θα προσφέρετε ένα υπέροχο περιβάλλον για τις προπόσεις.

 

5. Σε σχήμα Π.
Εάν έχετε επιλεγμένους καλεσμένους (όχι περισσότερα από 80 άτομα), τότε η διάταξη των τραπεζιών σε σχήμα Π, με τις καρέκλες να διατάσσονται εκατέρωθεν του τραπεζιού θα βοηθήσουν τους καλεσμένους σας να σμίξουν και να λειτουργήσουν σα μια μεγάλη παρέα. Το κενό στο κέντρο αποτελεί τον καλύτερο χώρο για την “επίδειξη” των χορευτικών ικανοτήτων!

 

6. Με ροτόντες.
Οι ροτόντες των 6 με 12 ατόμων αποτελούν μία κλασική επιλογή για τις γαμήλιες δεξιώσεις, καθώς η κυκλική γεωμετρία επιτρέπει την προσωπική και στενή επικοινωνία των καλεσμένων.

 

7. Ένα μακρύ, ορθογώνιο τραπέζι.
Εάν όλοι σας οι καλεσμένοι λάβουν θέση γύρω από ένα μακρύ, ορθογώνιο τραπέζι, θα αισθανθούν περισσότερο δεμένοι από ποτέ! Ταιριάζει απόλυτα στις ελληνικές παραδόσεις και στη ρουστίκ διάθεση! Προχωρήστε με “οικογενειακή” διάθεση!

 

8. Στο στυλ του επίσημου δείπνου.
Φέρτε την ατμόσφαιρα του δωματίου στο δείπνο σας. Θέλετε να φιλοξενήσετε 100 και άνω καλεσμένους στη γαμήλια δεξίωση, χωρίς να στερήσετε την ήσυχη ατμόσφαιρα; Στήστε τραπέζια των 8 με 10 ατόμων, ώστε να διαφυλάξετε τη ζεστή ατμόσφαιρα ενός οικογενειακού/φιλικού δείπνου.

 

9. Mix&Match.
Συνδυάστε τους προαναφερθέντες τύπους. Επιλέξτε ορθογώνια, μεγάλα τραπέζια για τους καλεσμένους και ένα σχηματισμό Π για το τραπέζι των οικογενειών! Ο συνδυασμός δύοι διαφορετικών τύπων τραπεζιών θα σας λύσει τα “χέρια” σε χώρους γαμήλιας δεξίωσης με ιδιαίτερη διαρρύθμιση.

 

10. Στον πίσω, πράσινο αυλόγυρο.
Εάν έχετε περιορισμένο χώρο και υπερ-αρκετούς καλεσμένους, δοκιμάστε ορθογώνιες συνθέσεις τραπεζιών με σχηματισμούς Π, ώστε να δώσετε την αίσθηση της κοινοτικής εορτής, όπως στα θερινά πανηγύρια των χωριών μας!

 

11. Ιδιωτικό ρομαντικό δείπνο.
Είτε είναι αυστηρά στενά μέλη της οικογένειας είτε απλά η επιθυμία σας είναι να ξεχωρίσετε από το πλήθος, αυτή η ιδιαίτερη σκηνογραφική διαρρύθμιση είναι τέλεια για το ζευγάρι που λαχταρά μια ρουστίκ ζεστασιά.

 

Πηγή: http://www.projectwedding.com/

Σχετικά Άρθρα