Πάρτι

Picnic Πάρτι Γενεθλίων

Picnic Πάρτι Γενεθλίων

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η μικρή σας έχει τα γενέθλιά της. Τι καλύτερο λοιπόν από την οργάνωση ενός πάρτι γενεθλίων στον κήπο σας; Το θέμα “πικ-νικ” αποτελεί την καταλληλότερη ιδέα για ένα επιτυχημένο πάρτι, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Έχετε στο νου σας πως αυτό που χρειάζεστε είναι χρώμα, χρώμα, χρώμα!

Στο decor του κήπου την τιμητική τους έχουν τα μπαλόνια, αλλά και τα χάρτινα φαναράκια που θα ζεστάνουν ιδανικά την ατμόσφαιρα του πάρτι. Απλώστε στο γρασίδι πολύχρωμα χαλάκια και ψάθες, ενώ τοποθετήστε στο κέντρο τους ένα καλάθι γεμάτο λιχουδιές για τους μικρούς μας φίλους. Προτιμήστε να κρύψετε φρουτάκια, κομμάτια κέικ, σαντουϊτσάκια, χυμούς σε ατομικές συσκευασίες – γενικά στερεές τροφές που δεν έχουν υλικά που λιώνουν. ώστε οι μικροί μας φίλοι να μη γίνουν χάλια.

Για το τραπέζι των “μεγάλων” ακολουθήστε τη συνταγή των έντονων χρωματισμών – το τραπεζομάντιλο είναι μία καλή αφορμή για κάτι τέτοιο.
Τοποθετήστε περιμετρικά του τραπεζιού πολύχρωμες καρέκλες. Δεν είναι απαραίτητο οι καρέκλες σας να είναι ίδιες, αντίθετα εδώ μία mix’n’match πινελιά θα απογειώσει το στυλ!
Χρησιμοποιήστε “over-sized” σερβίτσια με πλούσια χρώματα και εμπλουτίστε τη σκηνογραφία τους με layers από patterned χαρτοπετσέτες.
Φροντίστε τα κεντρικά κουζινικά κομμάτια, όπως η βάση της τούρτας γενεθλίων και οι κανάτες, που θα αποσπάσουν την προσοχή των καλεσμένων σας, να είναι σε πλούσια χρώματα!
Εάν στο μενού σας συμπεριλάβετε κάποια σαλάτα ή μαγειρευτό φαγητό (κι όχι μόνο snacks και fingerfood), τότε θα μπορούσατε να τα σερβίρετε σε μικρά χρωματιστά, μπολάκια ή τάπερ. Θα τα λατρέψουν, να είστε σίγουρες!
Μικρές, τριγωνικές φέτες καρπούζι σε ξυλάκι, καθώς και παγωτίνια σε ξυλάκια είναι βολική λύση για τα μικρά παιδιά, γιατί μπορούνε να τα παίρνουν και να τα τρώνε μόνα τους χωρίς να διακόπτουν το παιχνίδι!

Υπενθυμίστε σε όλους να φέρουν την εκδρομική σας διάθεση, πριν το σβήσιμο των κεριών!

 

Σημείωση: το φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι από το http://ohjoy.blogs.com/

Σχετικά Άρθρα